Gyakran Ismételt Kérdések

Azon túl, hogy betekintést nyersz abba, hogy mire számíthatsz az alkotóműhelyen, a Nyílt Oktatási Nap egy ismerkedés. Megismered Atlasz Gábor tanítói gyakorlatát, a Műhelyt, leendő társaidat, tehát az egész miliőt, amiben a következő májusig alkotásaid és Te magad is megszületsz. A Nyílt Oktatási Nap, mint első alkalom, lehetőséget kínál arra is, hogy egy viszonylag hosszabb beszélgetés keretei között kiderüljön számunkra és számodra is, hol tartasz, honnan indultál, merre érdemes továbbmenni.

Mivel gyakorlatilag a Nyílt Oktatási Nap a Rajz- és Festőműhely első alkalma, igyekszünk a lehető legmélyebb betekintést engedni a kulisszák mögé. Azaz számíts izgalmas alkotói feladatra, elméleti háttérre, és arra, hogy nagyon jól fogod érezni magad Nálunk! A végleges csoportlétszámhoz képest több érdeklődő, és az egyéni utak felmérése miatt sajnos az alkotásba csak belekóstolni van idő, de arra a falatra garantáltan emlékezni fogsz!

Borzasztóan egyszerűen: jelezd részvételi szándékodat e-mailben a thetalent@bmac.hu címe, „Nyílt Nap – Talent Műhely” jeligével!

Amit feltétlenül hozzatok a lelkesedéseteken kívül:

– 50×70 cm vagy 70×100 cm lapok: dipa vagy ingres rajzhoz, akvarellpapír akrilhoz, temperához, akvarellhez
– A4 vagy A3 papír krokizáshoz
– rögzítéshez papír ragasztószalag
– rajz eszközök: ceruza, grafit, stb., rajzszén, monopol-gyurmaradír
– ecsetek: lapos és gömb, vékony, közepes és széles is
– a használni kívánt technikának megfelelő festéket
– színkeverő: papír, festő tál, paletta (tipp: közönséges nejlonnal bevont karton lap kiválóan megfelel a célra)

… és minden további olyan dolgot, ami kényelmessé teszi számotokra az alkotást.

Asztalt, festőállványt, rajztáblát, vizes edényt és törlőrongyot mi biztosítunk!

Nincs más dolgod, mint ellátogatni a következő oldalra, majd a „Jelentkezem” gombra kattintani: https://thetalent.hu/muhely/
A jelentkezést csak a részvételi díj befizetésével áll módunkban elfogadni!

Igen! A részvételi díjat rendezheted kettő vagy négy részletben is akár, a honlapon található ütemezés szerint: https://thetalent.hu/muhely/

Igen! A 12 alkalmas alkotóműhely 120.000 Ft-ért látogatható, amely a 4 órás alkalmakra 10.000 Ft-ot, azaz 2.500 Ft / óra díjat jelent.
Azonban, a Talent projektjeinek otthont adó Bakelit egyedi lehetőséget kínál a Rajz- és Festőműhely iránt érdeklődőknek, Ösztöndíj Programján keresztül! A Program 20-25 fő támogatását fedezi. Az Ösztöndíj megpályázásához nincs más dolgod, mint küldeni nekünk egy motivációs levelet a thetalent@bmac.hu címre! További részletek: https://thetalent.hu/muhely/ (az oldal alján)

Amennyiben a Műhely indulásának határideje után még mindig nem vagy biztos a részvételben, de úgy érzed, a későbbiek során mégis szeretnél csatlakozni a kurzushoz, mindenképp vedd fel velünk a kapcsolatot akár már most, hogy kitalálhassunk egy megoldást közösen!

A csoportok kialakítását Atlasz Gábor végzi, melyre tökéletes alkalom kínálkozik a Nyílt Oktatási Napon. A döntést személyre szabva hozza, felmérve az alkotók eddigi tudását, képességeit, szintjét. Bár nem kívánság alapú a beosztás, természetesen figyelembe vesszük az egyéni igényeket is!
A csoportbeosztást és a résztvevők listáját szeretnénk véglegesként kezelni a Műhely indulásakor.

Amennyiben 1-1 alkalommal valamiért nem tudsz megjelenni a saját csoportfoglalkozásodon, természetesen szívesen látunk a másik csoport időpontján.
De kérlek, előre szólj, hogy mi is úgy tudjunk készülni!

Hosszan tartó betegség vagy karantén miatt, max. 3 alkalommal kihagyott órák esetén, szívesen látunk a másik csoport időpontjain.
A COVID-19-re hivatkozott hiányzást csak orvosi igazolás bemutatásával áll módunkban elfogadni!
De kérlek, minden alkalom előtt szólj, hogy mi is úgy tudjunk készülni!

A Műhely jellege miatt nem lesz online átállás. Ennek oka egyrészt az, hogy elveszne a miliő, a közeg, ami nagyban hozzájárul az élményhez, fejlődéshez, ahogy tudtok hatni egymásra a műhelytársakkal és a többi; másrészt pedig Atlasz Gábor egyéni oktatói stílusa is elveszne ezáltal, a konzultáció milyensége is változna, hiszen nem egy térben lennénk, mozognánk. Technikai oka pedig, hogy Műhelytanoncainktól nem várhatjuk el, hogy egyforma technikai apparátussal és környezettel rendelkezzenek otthonaikban, ami azonban elengedhetetlen lenne ahhoz, hogy ugyanazt és ugyanúgy lássa mindenki.
Nagyon bízunk abban, hogy az átoltottság és a járvány terjedésének megelőzését szolgáló szabályok betartása miatt nem kerül sor teljes lezárásra, mely indokolttá tehetné a műhelyfoglalkozások személyes helyett online megtartásának egyedüli helyzetét.

Nagyon bízunk abban, hogy az átoltottság és a járvány terjedésének megelőzését szolgáló szabályok betartása miatt nem kerül sor teljes lezárásra, mely indokolttá tehetné a műhelyfoglalkozások lemondásának egyedüli helyzetét.
Amennyiben sor kerül foglalkozás lemondására részünkről, a kimaradt alkalmakat a későbbiekben pótolni fogjuk! A pótlások idejéről minden esetben előre értesítünk.
Amennyiben nem áll módunkban pótolni egy időpontot, a meg nem tartott alkalom beszámításra kerül a következő év részvételi díjába!

Igen, örömmel vesszük, ha segíthetünk azzal, hogy értékeljük otthon készült műveidet – sőt, ezzel akár megkönnyítheted a Mi munkánkat is, hogy jóval személyre szabottabb formában kaphass iránymutatást a tanfolyamon.

Ameddig erre vonatkozó szabály nem lép érvénybe, nem szükséges védettségi igazolvány felmutatása.
A járvány terjedésének megelőzése és a Te védelmed érdekében azonban megkérünk, viselj szájat és orrot eltakaró maszkot a Bakelit teljes területén, az épületbe lépéskor használd a Palackpulton kihelyezett kézfertőtlenítőt, és lehetőség szerint tartsd be a védekezésre vonatkozó ajánlásokat!

Helyiségeinket rendszeresen takarítjuk, fertőtlenítjük, hogy minél hatékonyabban segítsük a járvány elleni védekezést.

Amennyiben korábban nem vettél részt szakmai festészeti képzésen, hanem autodidakta módon képezted magadat, úgy igen.
De ilyen esetben mindenképpen kérd ki a véleményünket szóban vagy írásban is!

Amennyiben korábban nem vettél részt szakmai grafikai képzésen, hanem autodidakta módon képezted magadat, úgy igen.
De ilyen esetben mindenképpen kérd ki a véleményünket szóban vagy írásban is!

Elfogadjuk, amennyiben megfelel a pályázati követelményeknek, és besorolható valamely pályázható műfajba. Például egy síkplasztika vagy térbeli tárgy kapcsán már jóval nehezebb a döntés. Minden ilyen esetben előre kérd ki a véleményünket szóban vagy írásban, hiszen alkotása válogatja!

A műfajt élőben, személyesen látva tudjuk csak eldönteni, látatlanban nehéz megítélni. Sok múlik a használt technikák arányán, hangsúlyosságán. Attól is függ, az alkotó miként nyúl a technikákhoz: festői vagy grafikai látásmóddal?
A nevezés során a legtalálóbb a grafika kategória „Sokszorosított grafika és Egyedi grafika” technikáját választani.

Igen, festészet és grafika kategóriában is 3-3 mű adható be, tehát összesen 6 művet fogadunk be pályázónként.

A megadott témákkal egyfajta keretet akarunk szabni az alkotásnak, a beadott művekből készült kiállítás koncepciójának, és azt szeretnénk látni, hogy a pályázni kívánó alkotók miként gondolkodnak egy-egy témáról, miként nyúlnak egy-egy feladathoz. Ez a keret általában rengeteg értelmezési lehetőséget kínál, melyet rengeteg oldalról lehet megközelíteni: érkezhet a megoldásod a filozófia, a szakralitás, a biológia, a tudomány, az absztrakció, és még megannyi nyelv és eszköztár területéről. Nyugodtan keress minket, ha továbbra is bizonytalan vagy!